• Авторська біонічна методика лікування всього організму "Акутон"

  • Блог
  • Серце дому, знак вогню
Серце дому, знак вогню

Серце дому, знак вогню

Валерій Миргородський – не просто талановитий лікар і вчений. Знавець столичної історії й архітектури, особисто знайомий з багатьма видатними людьми, мандрівник, письменник і ерудит, прихильник життєлюбною філософії Епікура – саме він розповідає сьогодні про споконвічне диво живого домашнього вогнища.

Вогонь ще з глибокої старовини викликав у людини захват і побожний острах.

Вогонь відганяв нічних хижаків і давав світло й тепло, приносячи відчуття безпеки та спокою. Їжа, зготована на вогні, набувала неповторного смаку і запаху, збагачуючись відтінками ароматів деревини, що згоряла у вогнищі. А якщо згадати, що особливих музичних інструментів у давнину не було, то тріск палаючих гілок, напевне, здавався нашим предкам найпрекраснішим звуковим супроводом трапези. Вогонь, зрештою, став непереможною зброєю людей у жорстокій боротьбі за виживання серед світу первісної природи.

Добре це чи ні, сьогодні людина – господар нашої планети. Чому ж ми досі, я і наші дикі предки, відчуваємо
захоплення та острах перед гіпнотичною силою танцюючого полум’я?

Можливо, тому, що вогонь втілює собою саме життя? Адже життя – це насамперед окислювальний процес. Недарма навіть просте споглядання вогню сягає далеких глибин підсвідомості: це прямий контакт нашого єства з однією з найпотужніших природних стихій. Дивлячись на вогонь, ми майже фізично відчуваємо енергію життя, його вічність і скороминучість. Ми бачимо над полум’ям райдужний ореол, що наводить на думки на божественну святість і силу. У нас на очах матеріальне, щойно бувши деревом, поліном, перетворюється в щось духовне, зігріваючи не тільки наші тіла, але й душі.

У людини, що дивиться на вогонь, швидко нормалізується пульс і тиск. Навіть при нетривалій концентрації на багатті або вогні в каміні зникає головний біль. Цьому ж, до речі, сприяють і ароматичні терпектини деревних смол – за своєю асептичною дією на організм людини вони незрівнянно сприятливіші ніж, наприклад, антибіотики.

Англійські слова heart – серце і hearth – камін вимовляються майже однаково. Дійсно, серце дає кров, дає тепло, розганяючи його по всьому тілу. Так само камін, «серце дому», несе тепло й життя усій людській оселі.

Акутон, Біонічна медицина, Вогонь, Лікування

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Валерій Миколайович Миргородський

"Найкращий варіант лікування той, який використовує механізм одужання, закладений в нас самою природою."

Акутон - центр альтернативної біонічної медицини @ 2021